Levering

 


 

Hoeveel bedragen de verzendingskosten / leveringskosten / portkosten?

Voor de levering aan huis doen we beroep op de diensten van DPD Nederland, België, Frankrijk & de rest van Europa. Voor een levering aan een afhaalpunt maken we gebruik van de diensten van Kiala. Kiala is actief in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De tarieven voor de verschillende landen zijn als volgt:

 

Bestemmingsland Pickup Parcelshop DPD Predict DPD  
België € 3,95 € 3,95  
       
       
Bestemmingsland Pickup Parcelshop DPD Predict DPD Bestelwaarde >=  € 100
Duitsland - € 4.95  0
       
Oostenrijk - € 5.95 0
       
Frankrijk € 10.95 € 5.95  0
       
Luxemburg - € 4.95 0
       
Nederland € 9.95 € 4.95  0
       
       
 Bestemmingsland Pickup Parcelshop DPD Predict DPD Bestelwaarde >=  € 150
Italië   € 8.95 0

 

Het is niet mogelijk om te leveren in andere landen dan vermeld in bovenstaande tabel. Dit om logistieke redenen. Ook vergelegen eilanden zoals de DOM-TOM en de Republiek San Marino (IT) kunnen we niet bedienen. Bij twijfel: mail ons op [email protected]!

 

LET OP: Indien je een bestelling plaatst op een site die verschilt van het gekozen leverland, wordt er € 5 extra aangeregekend. Bijvoorbeeld: je woont in Nederland maar je plaatst de bestelling op de Belgische website om te laten leveren in Nederland.

 

Wat is de leveringstermijn? Wanneer wordt mijn bestelling aan huis geleverd?

De aangegeven leveringstermijn is van toepassing vanaf het moment dat wij je betaling hebben ontvangen, en je daarvan een bevestigingsmail hebt ontvangen.

  • België : 1 à 2 werkdagen
  • Nederland, Luxemburg, Duitsland : 1 à 2 werkdagen
  • Frankrijk, Oostenrijk : 2 à 4 werkdagen

Opgelet: Indien je per bankoverschrijving betaald hebt, begint de verwachte leveringstermijn te lopen vanaf het moment dat wij de betaling via bankoverschrijving geregistreerd hebben. Wij bevestigen de goede ontvangst van een bankoverschrijving per mail. Een betaling via bankoverschrijving zorgt steeds voor vertraging. Afhankelijk van de bank varieert dat tussen 1 en 4 werkdagen.

 

Kan ik mijn bestelling laten afleveren op een ander adres dan mijn thuisadres?

Ja, het is mogelijk om je bestelling op een ander adres dan je thuisadres te laten leveren. Bij het afrekenen van een bestelling, kan je in de tweede stap “Uw gegevens” een ander adres ingeven dan je thuisadres.

Dit raden we ten zeerste aan wanneer je op je thuisadres niet aanwezig kan zijn voor de levering. Je kiest best een leveringsadres waar iemand voor jou het pakket in ontvangst kan nemen tijdens de kantooruren.

LET OP: het is NIET mogelijk om je bestelling te laten leveren op een postkantoor of postpunt.

 

Kan ik een datum kiezen waarop mijn bestelling bezorgd zal worden?

Voorlopig is het nog niet mogelijk om een datum van levering te kiezen. Hier wordt echter aan gewerkt. DPD levert tijdens de kantooruren, waarbij kan uitgegaan worden van 09.00 uur tot 17.00 uur.

 

Hoe word ik op de hoogte gesteld dat mijn pakket onderweg is?

Via e-mail word je op de hoogte gehouden over de status.

Na de bevestigings van je betaling (via e-mail) wordt je pakket zo snel mogelijk klaar gemaakt. Bij vertrek uit ons depot krijg je automatisch een mail met een bevestiging van de verzending. Vanaf dat moment kan je het pakket binnen de aangeduide levertermijn verwachten.

 

Kan ik de status van de verzending ergens opvolgen?

Je krijgt bij de verzending van je pakket een e-mail waarin je je bestelling kan volgen via een traceerlink van DPD. Je kan VitaZita ook ten allen tijde per email contacteren voor een update van je bestelling.

 

Ik was niet thuis op het moment van de levering, waar vind ik mijn pakket?

Wanneer je niet thuis was op het moment van de levering, vind je normaal daarvan een kennisgeving in je brievenbus. Afhankelijk van je keuze kan je dan het pakket een tweede keer laten leveren of zelf gaan ophalen in het depot van de koerierdienst. We raden je aan ons te contacteren, indien je je pakketje niet binnen de levertermijn hebt ontvangen.

 

De leveringstermijn duurt langer dan verwacht. Wat moet ik doen?

Wanneer een bestelling 1 à 2 dagen na de verwachte leveringstermijn niet aangekomen is, neem je best zo snel mogelijk contact op met VitaZita. Wij onderzoeken dan de levering en houden je op de hoogte.

 

Ik ben verhuisd, waar kan ik mijn nieuwe adres opgeven?

Met de knop “Mijn account”, bovenaan de homepagina kom je terecht op je profielpagina. Daar kan je je persoonlijke gegevens zoals adres aanpassen.

 

Ik heb betaald, maar heb mijn bestelling nog niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Als je hebt gekozen voor betaling via bankoverschrijving, loopt je bestelling altijd een beetje vertraging op door de transactie tussen de banken.

De verwachte leveringstermijn begint te lopen vanaf het moment dat wij per mail bevestigen dat je betaling aangekomen is. Indien er een probleem is bij de levering (product niet in voorraad, …), brengen wij je meteen op de hoogte. We brengen je nogmaals per mail ervan op de hoogte wanneer het postpakket met je bestelling VitaZita verlaat.

Wanneer je je bestelling 1 à 2 dagen na de verwachte leveringstermijn nog niet ontvangen hebt, neem je best zo snel mogelijk contact op met VitaZita. Wij onderzoeken de levering en houden je op de hoogte.

 

Ik heb betaald en kreeg nadien een bericht dat de bestelling niet aanvaard werd. Wat nu?

Als een bestelling niet aanvaard wordt, zal Vitazita altijd contact opnemen met de klant om te verantwoorden waarom deze niet aanvaard werd. Indien mogelijk zoeken we naar een alternatieve oplossing.